Om försöket att smutskasta medaljen

Även om projektet har gått bra och har gott om orealiserad potential, gjorde vi ett misstag som har fått uppmärksamhet i Aftonbladet och på Expo. Vi föredrog att inte vara offentliga, dels för vår egen del men också för att det är en fördel för projektet att HMF-medaljen är något som bara finns och verkar. Det går inte att enkelt slå upp vilken privatperson som är ägare till ett ”.se”-domännamn, men det är ändå en uppgift som kan komma att lämnas ut. Så vi hörde oss för om någon ville stå för registreringen och körde glatt vidare när någon ställde upp och tog hand om den biten. Det var personens enda uppgift; att formellt ha registrerat ett domännamn.Det som sedan kom fram såg inte bra ut, men ligger 15 år tillbaka i tiden och ligger långt ifrån vad personen har för uppfattningar idag. Vi skriver nu över innehavet av domännamnet till en annan person, vilket kan ta några veckor. Sedan får de som tycker att det är angeläget snoka reda på vem det kan vara.

Man får ett viktigt perspektiv i det här sammanhanget när man tittar på hur mainsteram-media (MSM) ser på kopplingar till extremister på vänsterkanten som både hyllar och genomför våldsdåd och skadegörelse riktad mot meningsmotståndare – inklusive mordförsök. Vi vill särskilt rekommendera den här ledarartikeln ur Nya Tider. Den mest aggressiva och hatiska DN-journalist som agiterar för att motståndare till den egna agendan ska tystas, är gift med en drivande AFA-ledare. Den organisationen överföll just Nya Tiders chefredaktör med tillhyggen och knivar i vad polisen rubricerade som mordförsök. Robert Aschberg har drivit företag med en vänsterextremist som förespråkar våld som politisk metod. DN har vidare en vänsterextrem mördare på sin redaktion sedan långt tillbaka. Denna person, Wallner, fick för sig 1982 att den 21-årige Magnus Nordmark skulle vara ”fascist” och mördade honom tillsammans med sina kamrater. Wallner undkom nästan straff efter det att framför allt Aftonbladet bedrivit en intensiv kampanj mot mordoffret för att framställa honom som skyldig. Läs artikeln i sin helhet. När hade den gängse median några problem med den här sortens kopplingar och samröre? Det ger onekligen perspektiv, eller hur?

Att vara verksam på den opinionsbildande arenan är som att verka på vilken marknad som helst, t.ex. aktiemarknaden. Få spelplaner är så dynamiska och volatila som vår. Även om man jobbar för och även upprätthåller en stark uppåtgående trend ligger det i sakens natur att man har dippar på vägen till följd av egna misstag eller oförutsägbara händelser.

Ingrid och Maria hade sin HMF-rättegång i Helsingborg i måndags 2 november, och någon vecka tidigare skymtade medaljen på ett torgmöte i Stockholm.

Tingsrätten i Helsingborg
Mynttorget i Stockholm

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *