Brev från medaljörer och besökare under lanseringsveckan

Under den första veckan fick vi en del brev från medaljörer och besökare som sett den uppmärksamhet som blivit kring projektet. Här följer ett litet urval av dessa brev. Vi har anonymiserat brevskrivarna, gjort eventuell smärre puts och ibland redigerat bort något som kan vara juridiskt problematiskt.


Hej! Jag ville bara tacka så hemskt mycket för medaljen, ett mycket roligt initiativ! Jag har delat med mig av händelsen på min Instagram; det är i stort sett det enda sociala mediaverktyg jag använder för tillfället. Tack så mycket och god fortsättning, bästa kamphälsningar! 

Jeff

Varmt tack, Jeff, för den entusiastiska exponering av medaljen som du bidragit till. Artikeln på Nordfront gjorde mycket mer för att sprida kännedom om medaljen än vad t.ex. ett pressmeddelande skulle ha kunnat göra. Vi uppskattar det stort.

Jeff Hede

Hej, Min fru mottog idag en medalj från er! Hela den här historien varit extremt jobbig för henne och hon har blivit rädd och uppskakad av rättsväsendets bisarra behandling av oss båda två (jag blev också dömd för tankebrott). Så den första reaktionen var att det var ett brev från något slags vänsterextremister, då vi tidigare fått brev från packet, men när vi senare läste vidare och såg medaljen så blev både hon och jag så oerhört stolta! Äntligen kom något positivt ur den här sörjan. Vi båda har haft inställningen att deras förtryck är ett kvitto på att vårt motstånd är berättigat, men att hon bokstavligen fick en medalj blev så väldigt perfekt och nästan rörande. Tack så mycket från oss båda två och fortsätt den goda kampen!

Tack för att ni skriver och berättar! Det är roligt för både oss och besökarna. Det är särskilt den här typen av brev som vi vill publicera.


Hej

Jag tackar för denna lysande idé! 

Det är som den vita fjädern fast tvärtom.

Kommer det finnas möjlighet att donera? 

Tack för uppskattningen! Det kommer troligen inte att gå att donera till oss, trots att vi kommer att behöva finansiering till kommande medaljprägling, utskick och annat material. Vi får för ögonblicket helt enkelt föreslå att de som skulle vilja donera till projektet skänker en liten slant till någon alternativmedia som de tycker om.


Hej! Först vill jag berömma ert initiativ till denna utmärkelse! Bra gjort! Jag har själv en dröm om att ta bort effekten av denna skamliga lag. Jag har en idé om en HMF-kassa där man kan försäkra sig mot dagsböter. Optimalt skulle försäkringstagares premier stärkas upp med frivilliga donationer från personer som har den ekonomiska styrkan och viljan att bekämpa denna gräsliga lag. Men jag skulle behöva någon/några att samarbeta med i denna fråga, då det är mycket att utreda innan något sätts upp. Men själva idén tror jag på. Att vi ska hetsa så mycket att polis och åklagare får utreda bort sina resurser. Jag är övertygad att det svenska samhället är starkare än den förtryckande staten. Hör gärna av er om ni är intresserade av att diskutera detta vidare!

Det är en intressant idé som är värd att spinna på, och att utveckla idéer kostar ju inget. När det gäller HMF så har polis och åklagare förmodligen outsinliga resurser till förfogande. En betänklighet skulle kunna vara att en sådan HMF-kassa i praktiken kan innebära att resurser tas från ändamål som på ett eller annat sätt tjänar vår sak och istället läggs i händerna på den förvridna rättsapparat som vi markerar emot.

Om någon vill bidra till den här idén, så kan vi vidarebefordra det till denne brevskrivare.


Hej. Jag undrar om jag kvalificerar till en medalj som misstänkt för hmf?
Mitt namn är […] och jag blev misstänkt under […].
Dock vet jag inget mer om det ännu. Jag har varken blivit åtalad eller fått brev om att ärendet är nerlagd, och min försvarare får jag inte tag i.
Tack för ert initiativ och hoppet ni skänker oss. 

Tack för uppskattningen. Om du blir åtalad så kvalificerar du direkt för medalj, såvida du inte gjort något alldeles särskilt olämpligt därtill. Normalt kan det ta några månader från en avkunnad dom till dess att vi enkelt kan finna reda på den. Därför kommer det vanligtvis att ta lite tid innan vi får iväg en medalj till en mottagare. Men den som har blivit åtalad får gärna skriva till oss per e-post och berätta om det, så kan vi förmodligen skicka ut en medalj ganska omgående. På så sätt är det faktiskt möjligt att dyka upp i rätten med medaljen på kavajslaget, västen eller skjortan. Det skulle vara kaxigt på ett bra sätt.


Medalj även till icke dömd?

Misstänkt för hatbrott mot […]. Friad för kränkande. Men stod och skällde ut […] så mycket under vittnesmålet så domaren hotade med att skicka ut mig, vilket jag vägrade. Vägrade att låta mig tystas. Då kallade domaren till paus istället. Jag försvarade en oberoende medåtalad 17 åring ganska hårt, också då han och en tredje man satt och grät ut och ångrade sig. Inte jag. Jag tror att mitt uppträdande som försvarade demokratin och yttrandefriheten ledde till ett friande av oss tre. […]

Bra gjort av dig i rätten. Ja, vi ger medaljen till dem som åtalats, dvs. även de som blir friade. Den som blivit friad har blivit utsatt för samma missbruk av HMF och fått genomgå samma psykologiska press som den som till slut blivit fälld. För statens del tjänar alla åtal oavsett utgång det skändliga syftet att verkställa den så kallade anarkotyrannin.


Mina emblem på bild. […]

Stolt medaljbärare

Stort tack för den fina medaljen! Den gjorde verkligen min dag. Jag kommer att bära den stolt på alla högtider! 

Kul att höra din uppskattning. Du hjälper projektet genom att bära den och svara på alla nyfikna frågor. Detta gäller förstås alla er som har fått en medalj. Om ni kan tänka er det, så bär den gärna och berätta för alla som undrar.


Hej! Stort jättetack för min medalj. En sak bara, säkerhetsnålen hade lossnat från medaljen, jag har nu försökt limma den med superlim. Är ändå osäker på om det kommer att hålla? Om inte, så kommer jag nog att göra om det till halsband på något sätt. Än en gång, stort TACK!

Vi tackade den här brevskriverskan och postade en ny medalj till henne. Om det är någon som får en skadad medalj, så skriv till oss så försöker vi se till att ni får en som är hel.


Hej,

Ett hjärtligt tack för medaljen och stickersen. Jag åkte dit för rena tramset, 3 300 i böter samt villkorlig dom i 2 år. Jag har aldrig varit kriminell utan skött mina åtaganden. Just när detta hände hade jag jobbat utomlands och föll mellan stolarna med a-kassa, så jag var tvungen och vända mig till kommunen om hjälp, därav det låga bötesbeloppet. 

Vi var några stycken på vk.com som skrev vitsar till varandra i olika former, och vi hade hemskt roligt åt detta. Eftersom ingen av oss är PK eller vänstervridna så kom det på tal om vitsar om ”mörkhyade”. Vi skrev att det är nog inte bra att skriva sådana på nätet och de flesta hade man hört, vi letade och hittade lite nyare vitsar och publicerade dem under privata inställningar. Detta fungerade såklart inte, och jag blev anmäld av Näthatsgranskaren. Jag blev kallad till polisförhör och erkände att det var mitt konto och jag som kopierade vitsarna fast på privata inställningar och inte rakt ut i etern. Det blev rättegång och jag blev fälld. 

Näthatsgranskarna var inte själva på plats, utan det gick via åklagare. Eftersom jag var ostraffad bortsåg åklagaren från fängelse. Jag hade skrivit ner mycket om [mannen bakom Näthatsgranskaren] och hans förehavanden, men fick veta av advokaten att det inte gällde, utan det var endast försvar mot min gärning. Där fanns flera andra vitsar också mot t.ex. judar, norgehistorier, blondinskämt, men det var nio skämt om mörkhyade jag blev fälld för. 

Jag har aldrig haft något ont mot folk var än de kommer från. Däremot anser jag att man ska sköta sig och ta seden dit man kommer, annars är det ut. Vi har tagit för in många på alldeles för kort tid. 

Detta är givetvis inte hmf. Tilltron till rättsväsendet är borta, jag fick inte polisanmäla [Näthatsgranskaren] och enligt datalagen är han själv i gråzonen för vad som är tillåtet. Det är fruktansvärt kränkande att slå på sitt namn och se att man varit med i brottmål.

Jämför man sen domen mot vad Elin Ersson fick för och vägra sätta sig och försöka stoppa en utvisning när den som skulle utvisas inte fanns med på flyget. Detta lär hon fått 3 000 kr i böter för. Men men, så är hon vänsteraktivist och då klarar man sig. 

Kontentan av det hela blir att det är billigare och hålla ett flyg på marken än att dra skämt om mörkhyade som inte har någon som helst substans. Är det såhär vi ska ha det i Sverige? I så fall har vi hur många folkgrupper som helst. Blondiner måste vara en folkgrupp och 60-åringar en folkgrupp osv. osv. Ett sådant samhälle vill inte jag leva i. Polis, rättsväsendet med domare, nämndemän, advokater och åklagare – hela bunten är vänster. Vad hela mitt ärende kostade samhället vill jag inte ens tänka på. Det är sjukt att man får lov och tramsa till en dom på detta viset, det borde vara kriminellt. Jag har inte begått något fel och domen är felaktig, överklaga var inte att tänka på för antagligen hade jag fått ännu mer böter och kanske fängelse. 

Rättsväsendet är, ursäkta uttrycket, rent åt helvete. Jag är uppvuxen under en tid när man kallade en spade för en spade. Skulle jag se ett brott begås kommer inte jag att vittna, jag har inte sett något och inte hört något. Jag har lämnat allt vad sociala medier heter och kommer aldrig någonsin att skriva på Internet. Jag är otroligt besviken på Sverige och detta vänsterstyrda system. […]

Tack för medaljen, jag känner oerhörd stolthet. Jag blev otroligt glad för den och nästan lite full av skratt. Jag uppskattar den väldigt mycket. Än en gång ett stort tack. 

Vänligen Anders 

Stort tack, Anders, för ditt uppriktiga och inlevelsefulla brev och din uppskattning! Vi tycker inte att man ska behöva vara rädd på sociala medier, men den som har blivit bränd en gång kan vilja vara försiktig och uttrycka sig med viss säkerhetsmarginal. Det här är precis den sorts brev som vi vill publicera och som är särskilt värdefulla för alla andra att få ta del av.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *